Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Everöds IF P-07

Följ

P-07

Följ oss för uppdateringar
Följ
Everöds IF
Fotboll
P-07
P9 kompisligan Höst
Tabell
Lag M V O F P
1 Everöds IF 9 0 9 0 9
2 Nosaby IF 1 1 0 1 0 1
3 Åsums BK vit 1 0 1 0 1
4 Åhus HBK Svart 1 0 1 0 1
5 Ovesholms IF 1 0 1 0 1
6 Wä IF orange 1 0 1 0 1
7 Vinnö IF 1 1 0 1 0 1
8 Tollarp IF vit 1 0 1 0 1
9 Fjälkinge IF 1 0 1 0 1
10 Kristianstad FC Randig 1 0 1 0 1

Match

Åsums BK vit

Wendesvallen , Åsum IP
29 augusti 2016
18:00

Everöds IF

Referat

Referat: Åsums BK vit - Everöds IF

Dagens på förhand tuffa motstånd borta som vi mött flertalet gånger sedan tiden i Lilla Gärdscpen skulle visa sig stämma, men där våra grabbar bevisligen tagit jättekliv framåt i sin fotbollsutveckling och gör en strålande match!
Otto var dagens lagkapten utsedd att leda oss genom denna matchen…

Ett taggat grabbgäng från Everöd kommer ut med inställningen att göra sitt bästa och främst hitta till varandra med ett bra passningsspel, blir vi av med bollen ska vi alltid vara på rätt sida (försvarssida) snabbt och sätta hård press på bollföraren.

Direkt på avsparken tar vi kommando och kör en intränad variant; Erik spelar fram bollen till Nils som kyligt placerar bollen och det är genast - MÅL!!! Jubel!

Erik erövrar bollen högt och kör sin patenterade snabba långrusch med boll och kommer snabbt in framför mål och gör – MÅL!!! Bästa tänkbara öppning av grabbarna! Jubel!

Otto och Johannes på mitten stänger deras uppspel och gör att vi kan bibehålla trycket på deras planhalva. En boll går dock igenom och de skjuter ett hårt skott mot våran Fabian i mål – han räddar! Otto tar hand om returen och lägger upp en fin långboll med vänstran till Jakob som tar emot och vänder upp. De erövrar dock bollen igen och det blir åter en hårt inkommande boll mot mål, Fabian är vaken och läser bollbanan och räddar denna också.

Bollen hittar till Nils som snabbt vänder upp men blir bryskt men ok stoppad av deras försvar som skickar ut den till inkast. Otto tar snabbt bollen och kastar ett långt inkast till en mötande Erik som skickar in bollen mot deras mål.
De kommer igenom och avlossar åter långskott utifrån, våran Måns och Anton ligger helt rätt placerade och motar bort de bollar som kommer ner i våran planhalva – vilket gör att om de ska avsluta måste göra det genom att skjuta längre utifrån…perfekt försvarsspel och agerat! Fabian räddar skottet och klistrar det i famnen, springer snabbt ut till straffområdes linjen och sparkar ut bollen till Nils som passar en djupledsboll till Erik…bollen rinner dock precis förbi honom och deras målvakt kan plocka upp den.

Spelet svänger snabbt då deras målvakt skjuter långa bollar långt upp på vår planhalva – Fabian plockar upp hittar John som får en motståndare direkt i ryggen och trycker ner honom till marken (ingen åtgärd från domaren denna gången). Måns kliver upp i banan och tar över bollen från dem med Anton strax bakom som täcker upp, passar en fin passning till Jakob som fintar sin motståndare och lägger ut den till Erik som skjuter strax utanför…vilket underbart spel att skåda från sidan!

Måns får nu inte bara ett hårt skott som han lyckas täcka från att nå vårt mål – utan två(!) strax efter varandra…märket från det ena skottet ”satt kvar på skinnet”.
Fabian får nu göra en dubbelräddning innan Anton får bort bollen till hörna…klockan som passerat sluttiden tickar nu vidare mot hela 26minuter under första halvlek…(vi spelar normalt 20min)…grabbarna får kämpa lite extra idag.
Vi får frispark på egen planhalva, Nils lyssnar till en kort instruktion och följer denna till punkt o pricka, hittar Erik med en lysande smörpassning och Erik lägger kyligt dit den – MÅL!!! Jubel!

Deras målvakt får bollen och gör en lång och hög utspark, Otto möter upp och tar ner den direkt på marken…wow hörs utifrån…lägger bollen ut till Jakob som finner Erik men de erövrar den. Erik får bollen sekvensen senare där han har två försvarare jagandes vid varsin sida om Erik…som tar sig förbi och får till ett avslut – starkt! Nu har våran Johannes klivit in i målet och han får bekänna färg genom en kanon räddning från hårt skott - ut till hörna. Hörnan får Anton undan och vi kan andas ut en stund. Vi får till en hörna som Nils lägger till Fabian och de lyckas precis få bort den innan Fabian trycker dit den. Spelet svänger och Johannes får göra ytterligare en fin räddning med en hand. Måns och Nils samarbetar nu i baklinjen och spelar behärskat runt den till varandra för sedan hitta mötande medspelare. En boll kommer förbi de våra och når deras anfallare som gör två av våra och Johannes tippar bollen i ribban och returen skickar Otto undan längs kanten. Vi får in bollen i deras straffområde och en hands gör att vi får straff – Fabian stiger fram direkt inskickad från bänken och det är nog detta som gör att bollen träffar insidan av stolpen (vanligen sätter Fabian 100% av alla straffar). Inget häng här inte utan alla är på och kämpar vidare i matchen!

Jakob och Johannes lyckas få bort bollen och får upp den till John som nu hittar Erik. Just Erik o John håller deras försvar sysselsatt en längre stund och de får kämpa tappert för att inte släppa in fler bollar för dagen.

Dagens hårt kämpande och underhållande match genomfördes idag av:
Fabian, Anton, John, Erik, Nils, Otto, Jakob, Måns och Johannes

Två mycket stolta tränare som nu ser våra grabbar spela en både underhållande och bra fotboll sett utifrån många perspektiv - samtidigt som de har roligt på plan!